top of page

edelstenen, mineralen en kristallen

De schoonheid en dankbaarheid van edelstenen, mineralen en kristallen maakt dat het perfecte materialen zijn om sieraden mee te vervaardigen. Er zijn anno 2024 een vierduizendtal mineralen bekend op onze aarde. Zoveel heb ik er niet, maar mijn interesse in stenen en lichte drang naar verzamelwoede hebben ervoor gezorgd dat ik intussen toch al een hele verzameling heb aangelegd.


Heel wat sieraden uit het aanbod van Wies & Marie zijn gemaakt met edelstenen zoals bijvoorbeeld rozenkwarts, tijgeroog en labradoriet. Onder de tekst vind je een overzicht terug van een aantal populaire soorten. Ben je geïnteresseerd in (de werking van) een bepaald kristal en heb je een vraag? Stel ze gerust!


 

Wat is het verschil tussen edelstenen, mineralen en kristallen?

De benamingen worden soms al eens ten onrechte door elkaar gebruikt. Ikzelf hanteer meestal de term 'edelsteen' om verwarring te vermijden. Of een edelsteen zijn benaming waard is, hangt af van verschillende factoren. Een edelsteen moet voldoen aan een bepaalde hardheid en samengesteld zijn uit één of meerdere mineralen. De vorm, kleur en zeldzaamheid maken vaak het onderscheid of een edelsteen de moeite waard is om te verwerken in sieraden of kunstobjecten.


Een mineraal is een door de natuur gevormde stof die uit één soort moleculen bestaat. Dat kan een chemisch element zijn of een verbinding van verschillende elementen. Een edelsteen kan samengesteld zijn uit één mineraal zoals bijvoorbeeld amethist of citrien, of meerdere mineralen. Denk maar aan lapis lazuli (bestaande uit hoofdzakelijk lazuriet en pyriet).


Een kristal bestaat uit één mineraal met een geometrische structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat het mineraal een regelmatig ogend uiterlijk heeft, ook al is deze niet altijd zichtbaar met het blote oog.


Waarvoor worden edelstenen, mineralen en kristallen gebruikt?

Kristallen oefenen door hun schoonheid alleen al een behoorlijke aantrekkingskracht uit op ons. Om die reden worden mineralen vaak verwerkt tot edelstenen in sieraden. Sta je open voor de geneeskrachtige werking ervan? Dan bieden kristallen zeker een mooie aanvulling op een holistische levensstijl.


Mineralen zijn volgens de natuur gevormd en dragen een eeuwenoude bron van kennis met zich mee. Net zoals alle materie op aarde, trillen mineralen volgens een energiefrequentie. Dankzij de pure aarde-energie ervan, stellen ze ons in staat om weer te verbinden met jezelf en de aarde.


Welke edelsteen past bij mij?

Het aanbod van edelstenen is héél uitgebreid en dat geldt ook voor de specifieke werking ervan. Elke edelsteen heeft wel enkele positieve eigenschappen, maar toch kan je je aangetrokken voelen tot een steen om een totaal andere reden dan iemand anders met dezelfde steen.


Er zijn tal van boeken en websites met overzichtjes van welke steen goed overeenkomt met een persoonskarakter of sterrenbeeld. Zo kan je al een eerste beeld vormen van jouw match. Twijfel je toch welke edelsteen het beste bij jou past? Volg je buikgevoel en je zult merken dat je het meest aangetrokken wordt tot het kristal dat je nodig hebt.Comments


bottom of page