top of page

Hoe houd je je sieraden mooi?

Mooie sieraden wil je ook graag mooi houden, maar door langdurig en veelvuldig gebruik bestaat de kans dat ze zullen slijten of verkleuren. Daarom is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Dan heb je er gegarandeerd het langste plezier van! Graag geef ik je enkele tips om je sieraden te verzorgen.
 

De kwaliteit hangt sterk af van welk materiaal je sieraad vervaardigd is. In dit bericht kan je meer lezen over de materialen die ik gebruik.


Met sieraden die onderdelen van RVS bevatten, zit je vaak goed. Het is een duurzaam en sterk materiaal dat vrijwel niet verkleurt. Toch pas je best op, want bepaalde vloeistoffen zoals (chloor)water of chemicaliën die verwerkt zijn in schoonheidsproducten (parfums, crèmes, zonnebrand ...) kunnen je dierbare bezit aantasten.


Vermijd zwemmen of douchen! De combinatie van vocht en je huid doet je sieraden verkleuren. Ook de pH-waarde van je huid heeft hier effect op, maar daar kan je jammer genoeg weinig aan doen.


Na verloop van tijd kunnen de onderdelen verkleuren als ze te veel worden blootgesteld aan direct zonlicht. Bewaar daarom je oorbellen, armbanden en kettinkjes in een afgesloten doosje of kistje. Zorg dat je sieraden niet door elkaar liggen. Op deze manier komen er geen krassen op en raken ze niet vlug in de knoop.Bij sportactiviteiten doe je best je sieraden uit. Bij vreemde bewegingen kunnen ze beginnen knellen of stuk gaan, of erger nog: je kan ergens blijven achter haken. Bovendien zweet je als je sport en daar kunnen de materialen niet goed tegen. Ook voor het slapen gaan berg je ze beter even op tot de volgende ochtend.


Is er iets mis of stuk? Bij problemen verwijs ik je graag door naar mijn algemene voorwaarden voor meer informatie over de garantie en het retourbeleid. Dan kunnen we samen bekijken hoe we dit oplossen!

Comments


bottom of page