top of page

Van welk soort materiaal zijn de sieraden van Wies & Marie vervaardigd?


 

Alle sieraden zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal, of in het Engels: stainless steel). Dit soort materiaal is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom en koolstof en heeft naast de goede prijs-kwaliteit nog veel meer voordelen.


RVS-sieraden zijn makkelijk te onderhouden door het laagje chroom dat erop zit. Dit laagje houdt roest tegen. Het is echter niet verstandig om te zwemmen vanwege het hoge chloorgehalte in het water. Roestvrij staal reageert op chlorides en daardoor kan het beschermende laagje aangetast worden. Best pas je ook op met verzorgingsproducten, zoals parfum, bodylotion of zonnebrandcrème.Stainless steel sieraden zijn ook populair omdat het materiaal allergie- en nikkelvrij is. Je zal dus vrijwel nooit een allergische reactie krijgen, zoals jeuk of rode vlekken. Heb je een gevoelige huid? Dan is dit een ideale keuze voor jou! Verder verkleuren je sieraden amper en geven ze geen kleur af op je huid.


Last but not least: kies je voor RVS, dan kies je ook voor duurzaamheid. Deze materialen gaan lang mee en zijn 100% recycleerbaar!


Voor het onderhoud van je sieraden verwijs ik je graag door naar dit artikel.

Comentários


bottom of page